Degustaties

Theedegustaties Noen thee deze winter

2 informatieve sessies:

Zondag 12 februari 2017 - 14u30 - Linthoutstraat 31, Brussegem/Merchtem Detail

Thema : kruidenthee, gezondheid.

Zondag 19 februari 2017 - 14u30 - Linthoutstraat 31, Brussegem/Merchtem

Thema : een reis rond de wereld in 7 theeën.


Theedegustatie Noen Thee - 28 januari 2018

 - Wanneer : van 14 u 30 tot 16u30, zondag 28 januari 2018U kan de volledige sessie bijwonen, of slechts een deel. Inschrijven is verplicht.  Deelname is kostenloos.

- Waar : in de Linthoutstraat 31, 1785 Merchtem.

Thema : kruidenthee : verrassend divers, lekker en gezond.

 

 
1 White Peony.  China, Fujian provincie. Witte thee. Is gemaakt van de nog ongeopende nieuwe knoppen en de twee eerste blaadjes. Dit schijnbaar eenvoudige productieproces vraagt echter een groot vakmanschap. Deze goudgele thee heeft een fruitig aroma, is rond, aromatisch en verleidelijk, met een mooie afdronk, finesse en elegantie.  Witte thee is erg gezond.
2 Jasmine Pearls. China, Fujian Province, Fuding Groene thee. De vers geplukte jasmijnbloemen worden gespreid over de thee om gedurende enkele nachten hun delicate aroma door te geven, zonder de zoete, romige zachtheid van de groene thee te overheersen. Dit is een jasmijnthee op zijn best. 
3a 4Kruidenmix Deze kruidenblend bestaat uit venkelzaad, netelblad, anijszaad en karwij. De infusie heeft een frisse, pittige smaak en is in het bijzonder geschikt om te drinken na de maaltijd ter bevordering van de spijsvertering. Ook uitermate geschikt tijdens de borstvoeding.
3b Griekse bergthee.  Griekenland. Dit Griekse bergkruid of Sideritis scardica is de nationale kruidendrank van Griekenland. Het wordt geteeld op een klein landbouwbedrijf aan de voet van de bekende Griekse berg Olympus. De stengels met blaadjes worden met de hand geplukt.  De smaak is heel bijzonder en zacht met een aroma van honing. Lekker om zomaar te drinken, s'avonds maar ook bij bepaalde maaltijden. 
4a Groene Rooibos. Zuid-Afrika. Het resultaat is een groenere kleur en een zachtere, kruidigere smaak dan de traditionele rode rooibos. Zowel groene als rode rooibos is rijk aan antioxidanten, arm aan tannine en bevat geen cafeïne.
4b Rooibos Orange. Zuid-Afrika. Deze infusie bestaat uit biologische rooibos en sinaasappelschil en natuurlijk aroma. De infusie heeft een zachte, fruitige smaak met een frisse toets van citrus. Deze rooibosblend kan ook koud gedronken worden. 
5a Citroengras-Linde. Egypte en Spanje Deze kruidenblend bestaat uit fris citroengras, lindebloesem, pepermunt, bloesems van korenbloem, saffloer en tagetes. Het geheel is een verfrissende drank met citrustoetsen, die ons doet dromen van de zomer.  De bloemenblaadjes zorgen voor de aangename kleur. Deze infusie is cafeïnevrij en geschikt voor elk moment van de dag.
5b Citroengras-Gember. Egypte Deze biologische kruidenblend bestaat uit fris citroengras, pittige gember en een vleugje zoethout. Het geheel is een heerlijk verwarmende drank met citrustoetsen en zoete afdronk.
6a Kamille.  Egypte. Deze kruideninfusie bevat mooie, hele kamillebloemetjes uit Egypte. Het is een ideale drank als afsluiter van de maaltijd of om te ontspannen. De smaak is bijzonder zacht.
6b Vervaine.  Egypte. Ook wel ijzerhard, ijzerkruid of citroenverbena genoemd.  Volle en frisse smaak.  Vervaine verbetert de stemming, helpt bij depressie en artrose, zorgt voor herstel na ziekte en verbetert de spijsvertering.
7 Rode Bes & Hibiscus Deze blend bestaat uit hibiscusbloesem, vlierbes, rozijnen, rozenbottel en vlierbloesem. De smaak is een mooi evenwicht tussen zoet en zuur. De dieprode kleur en het aroma van verse veen- en bosbessen maken deze fruitige infusie geschikt om zowel warm als koud te drinken.
8 Pepermunt. Egypte. Deze biologische pepermunt heeft een frisse, maar zachte smaak en is ideaal als afsluiter van een uitgebreide maaltijd. Het bevat geen cafeïne. 

Theedegustatie "Een reis rond de wereld in 10 theeën" op zondag 22 oktober 2017

 Thema's : 1) witte, groene, zwarte thee  2) Uitleg over het zetten van thee.

 - Wanneer : van 14 u 30 tot 16u00, zondag 22 oktober 2017.  Inschrijven is verplicht.  Deelname is kostenloos.

 - Waar : in de Linthoutstraat 31, 1785 Merchtem.

Noen thee neemt je mee op reis naar de beste theeplantages. Proef de mist in de bergen, de zon op de hoogtes en de stoom van de artisanale verwerkers.  Je kan verschillende heerlijke theeën proeven.

Degustatielijst:

1 White Peony.  China, Fujian provincie. Is gemaakt van de nog ongeopende nieuwe knoppen en de twee eerste blaadjes. Dit schijnbaar eenvoudige productieproces vraagt echter een groot vakmanschap. Deze goudgele thee heeft een fruitig aroma, is rond, aromatisch en verleidelijk, met een mooie afdronk, finesse en elegantie.  Witte thee is erg gezond.
2 Genmaicha. Japan, Kyushu Island.  Genmaicha is een blend van Japanse groene thee en geroosterde en gepofte bruine rijst. Een frisse, groene sencha die wordt geoogst in de lente, vormt de basis van deze mix. Vervolgens wordt de thee samen met de rijst gebakken, wat de typische smaak van Genmaicha oplevert: zoet en zacht met een nootachtig aroma. 
3 Jasmine Pearls. China, Fujian Province, Fuding. De vers geplukte jasmijnbloemen worden gespreid over de thee om gedurende enkele nachten hun delicate aroma door te geven, zonder de zoete, romige zachtheid van de groene thee te overheersen. Dit is een jasmijnthee op zijn best. 
4 Golden Yunnan Superior China black. China Yunnan provincie Blaadjes: Kleur donker bruin, vrij lang en gedraaid, lichtbruine topjes geven een mooie variatie. GFOP (Golden Flowery Orange Pekoe) Deze superieur kwaliteit bevat een aanzienlijk aantal knoppen. Smaak : een complexe, volle, ronde en  zoete smaak met een aroma van tabak en hars, niet bitter en niet samentrekkend (astringent).  Geschikt om te combineren met "high tea".
5 Assam FTGOP "Towkok", India. Top Assam van de tweed oogst.  Van het domein "Towkok" in de Sibsagar district.  Mooi ronde, fruitige smaak met kruidige aroma's.  Hij is mooi gerold, bevat, bevat koperkleurige topjes en rolt zich na het infuus mooi open. Geur: zoet, hars, tabak. Infuus: koper oranje
6 Rooibos. Zuid-Afrika. De nationale theedrank van Zuid-Afrika. Rooibos is rijk aan antioxidanten, arm aan tannine en bevat geen cafeïne.
7 Kamille.  Egypte. Deze kruideninfusie bevat mooie, hele kamillebloemetjes uit Egypte. Het is een ideale drank als afsluiter van de maaltijd of om te ontspannen. De smaak is bijzonder zacht.