Theeproeverij "Een reis rond de wereld in 11 theeën" op zondag 25 november 2018 February 04 2018

 Thema's theeproeverij

1) Overzicht van het gamma : witte, groene, zwarte thee en kruidenthee uit verschillende landen.

2) Uitleg over het zetten van thee en heel wat wetenswaardigheden waar je iets aan hebt.

Noen thee neemt je tijdens de theeproeverij mee op reis naar de beste theeplantages. Proef de mist in de bergen, de zon op de hoogtes en de stoom van de artisanale verwerkers.  Je kan verschillende heerlijke theeën proeven.  Alle accessoires voor het zetten van thee worden uitgestald en kunnen worden meegenomen.  Je bent best vanaf de start aanwezig, omdat de thee 1 na 1 wordt uitgeschonken.

Theedegustatie Noen Thee

Praktische informatie theeproeverij

 - Wanneer : van 15 u  tot 16 u 45, zondag 25 november 2018.

 - Locatie theeproeverij : in de Linthoutstraat 31, 1785 Merchtem, Vlaams-Brabant, België.

 - Deelname aan de theeproeverij is gratis.

- Inschrijving verplicht (maximum 20 deelnemers).  Schrijf tijdig in (formulier hieronder), de theeproeverij geraakt doorgaans volzet.  U kan ook bellen of mailen.


 

Thee degustatielijst theeproeverij

 

1 Matcha Matcha : de groene thee uit Japan, is intussen een hype.  Supergezond : rijk aan antioxidanten, vitaminen en mineralen.  Verlaagt cholesterol en verbetert de concentratie.
2 White Peony. Wit, China, Fujian Is gemaakt van de nog ongeopende nieuwe knoppen en de twee eerste blaadjes. Na het oogsten laat men de jonge scheuten eerst verslensen en daarna drogen. Dit schijnbaar eenvoudige productieproces vraagt echter een groot vakmanschap. Deze goudgele thee heeft een fruitig aroma met toetsen van meloen en een zachte, zoete afdronk.
3 Genmaicha. Japan, Kyushu Island.   Is een blend van Japanse groene thee en geroosterde en gepofte bruine rijst. Een frisse, groene sencha die wordt geoogst in de lente, vormt de basis van deze mix. Vervolgens wordt de thee samen met de rijst gebakken, typische smaak : zoet en zacht met een nootachtig aroma. 
4 Sencha Miyazaki. Groen. Kyushu Island De vers geplukte jasmijnbloemen worden gespreid over de thee om gedurende enkele nachten hun delicate aroma door te geven, zonder de zoete, romige zachtheid van de groene thee te overheersen. Dit is een jasmijnthee op zijn best. 
5 Jasmine Pearls. Groen. China, Fujian Province, Fuding De nog gesloten knoppen worden met de hand geplukt en kort daarna verhit om oxidatie te verhinderen. Vervolgens worden ze met veel vakmanschap tot perfecte parels gerold. De groene thee zal gedurende enkele weken zorgvuldig bewaard worden tot de jasmijnplant in volle bloei staat. De vers geplukte jasmijnbloemen worden gespreid over de thee om gedurende enkele nachten hun delicate aroma door te geven, zonder de zoete, romige zachtheid van de groene thee te overheersen. 
6 Hojicha, groen Sencha geroosterd, Japan Dit is thee die in Japan dagelijks wordt gedronken. De groene Sencha thee wordt geroosterd in porseleinen potten boven houtskool, hierdoor kleurt deze bruin en daalt het caffeïne gehalte enorm, ook theine.  Gemaakt van kwaliteitsvolle Sencha.  Hierdoor kan je er de ganse dag van drinken, ook bij de maaltijd en s'avonds voor het slapen gaan.
21 English Breakfast Leaf. Zwart.  India, Sri Lanka. Deze biologische zwarte thee is een blend van sterke Assam, bekend om zijn moutachtige aroma, en een aromatische hoogland Ceylon thee. Deze combinatie maakt een evenwichtige, amberkleurige zwarte thee: zacht, rond en verkwikkend.  Bio.
8 Griekse bergthee.  Griekenland. Dit Griekse bergkruid of Sideritis scardica is de nationale kruidendrank van Griekenland. Het wordt geteeld op een klein landbouwbedrijf aan de voet van de bekende Griekse berg Olympus. De stengels met blaadjes worden met de hand geplukt.  De smaak is heel bijzonder en zacht met een aroma van honing. Lekker om zomaar te drinken, s'avonds 
9 Rode Bes Hibiscus Deze blend bestaat uit hibiscusbloesem, vlierbes, rozijnen, bosbessen, rozenbottel en vlierbloesem. De smaak is een mooi evenwicht tussen zoet en zuur. De dieprode kleur en het natuurlijke en erg smakelijk aroma van verse veen- en bosbessen maken deze fruitige infusie geschikt om zowel warm als koud te drinken.
10 Rooibos-Citroengras Gember. Zuid-Afrika. Het resultaat is een groenere kleur en een zachtere, kruidigere smaak dan de traditionele rode rooibos. Zowel groene als rode rooibos is rijk aan antioxidanten, arm aan tannine en bevat geen cafeïne.
11 Munt koriander citrus blend, Noord-Afrika. Deze frisse aromatische blend vindt zijn inspiratie bij de Marokaanse Nana stam. Nana munt, korianderzaad, citroengras, kaneel en andere verwarmende specerijen. Bio. Detox.

Tijdens de theeproeverij

- theeproeverij van 11 soorten thee in 1 u 45 : we serveren 1 na 1

- U krijgt tijdens de theeproeverij van Monique alle nuttige informatie op een boeiende manier.  U leert veel bij dat u praktisch in het dagelijkse leven kan gebruiken.  Stel gerust vragen.

- Gezellige bijeenkomst, de mensen geraken vlug aan het "babbelen".

- Kleinschalige theeproeverij, maximum 20 inschrijvingen.

Theeproeverij Merchtem, Vlaams-Brabant, België

 Waarom de theeproeverij ?

We willen dat:

- U de authentieke smaak van lokale, zuivere producten ontdekt.

- U de voordelen van losse thee ontdekt (Meer info)

- U weet hoe optimaal de losse thee te zetten, zonder meer tijd te besteden dan aan thee voorverpakt in zakjes.