Theedegustatie "Een reis rond de wereld in 10 theeën" op zondag 26 november 2017 September 24 2017

 Thema's : 1) Overzicht van het gamma  2) Uitleg over het zetten van thee.

 - Wanneer : van 15 u  tot 16 u 45, zondag 26 november 2017.  Inschrijven is verplicht (een e-mail volstaat).  Deelname is kostenloos.

 - Waar : in de Linthoutstraat 31, 1785 Merchtem.

Noen thee neemt je mee op reis naar de beste theeplantages. Proef de mist in de bergen, de zon op de hoogtes en de stoom van de artisanale verwerkers.  Je kan verschillende heerlijke theeën proeven.  Alle accessoires voor het zetten van thee worden uitgestald en kunnen worden meegenomen.  Je bent best vanaf de start aanwezig, omdat de thee 1 na 1 wordt uitgeschonken.

Degustatielijst:

1 Matcha Matcha : de groene thee uit Japan, is intussen een hype.  Supergezond : rijk aan antioxidanten, vitaminen en mineralen.  Verlaagt cholesterol en verbetert de concentratie.
2 White Peony. Wit, China, Fujian White Peony of Bai Mu Dan is gemaakt van de nog ongeopende nieuwe knoppen en de twee eerste blaadjes. Na het oogsten laat men de jonge scheuten eerst verslensen en daarna drogen. Dit schijnbaar eenvoudige productieproces vraagt echter een groot vakmanschap. Deze goudgele thee heeft een fruitig aroma met toetsen van meloen en een zachte, zoete afdronk.
3 Genmaicha. Japan, Kyushu Island.   Genmaicha is een blend van Japanse groene thee en geroosterde en gepofte bruine rijst. Een frisse, groene sencha die wordt geoogst in de lente, vormt de basis van deze mix. Vervolgens wordt de thee samen met de rijst gebakken, wat de typische smaak van Genmaicha oplevert: zoet en zacht met een nootachtig aroma. 
4
Sencha Miyazaki. Groen. Kyushu Island
3 Jasmine Pearls. China, Fujian Province, Fuding. De vers geplukte jasmijnbloemen worden gespreid over de thee om gedurende enkele nachten hun delicate aroma door te geven, zonder de zoete, romige zachtheid van de groene thee te overheersen. Dit is een jasmijnthee op zijn best. 
5 Jasmine Pearls. Groen. China, Fujian Province, Fuding Voor deze jasmijnparels of Mo Li Zhen Zhu Cha worden de nog gesloten knoppen met de hand geplukt en kort daarna verhit om oxidatie te verhinderen. Vervolgens worden ze met veel vakmanschap tot perfecte parels gerold. De groene thee zal gedurende enkele weken zorgvuldig bewaard worden tot de jasmijnplant in volle bloei staat. De vers geplukte jasmijnbloemen worden gespreid over de thee om gedurende enkele nachten hun delicate aroma door te geven, zonder de zoete, romige zachtheid van de groene thee te overheersen. 
6 Hojicha, groen Sencha geroosterd, Japan Dit is thee die in Japan dagelijks wordt gedronken. De groene Sencha thee wordt geroosterd in porseleinen potten boven houtskool, hierdoor kleurt deze bruin en daalt het caffeïne gehalte enorm, ook theine.  Gemaakt van kwaliteitsvolle Sencha.  Hierdoor kan je er de ganse dag van drinken, ook bij de maaltijd en s'avonds voor het slapen gaan.
7 Hawaian Blossem, China-Ceylon-India Thee die je zomaar kan drinken, aromatisch en rond, maar ook authentiek en natuurlijk. Zwarte thee uit Ceylon, Zuid-India en China, aangevuld met 100 % natuurlijke elementen : bloesems van zonnebloem, kaasjeskruid, jasmijn en rozen.
8 Griekse bergthee.  Griekenland. Dit Griekse bergkruid of Sideritis scardica is de nationale kruidendrank van Griekenland. Het wordt geteeld op een klein landbouwbedrijf aan de voet van de bekende Griekse berg Olympus. De stengels met blaadjes worden met de hand geplukt.  De smaak is heel bijzonder en zacht met een aroma van honing. Lekker om zomaar te drinken, s'avonds 
9 Rode Bes Hibiscus Deze blend bestaat uit hibiscusbloesem, vlierbes, rozijnen, bosbessen, rozenbottel en vlierbloesem. De smaak is een mooi evenwicht tussen zoet en zuur. De dieprode kleur en het natuurlijke en erg smakelijk aroma van verse veen- en bosbessen maken deze fruitige infusie geschikt om zowel warm als koud te drinken.
10 Vervaine, Egypte Kruidenthee, voor 100 % gebaseerd op vervaine blaadjes (ook wel ijzerhard, ijzerkruid of citroenverbena genoemd).  Volle en frisse, citrusachtige smaak met een mooie finesse.  
11 Echte Salie, Griekenland Zeer zuiver product van topkwaliteit, hierdoor verrassend lekker.  Salie heeft een ontstekingsremmende werking, werkt goed tegen keelpijn en bevordert de spijsvertering. Daarnaast zou het effectief zijn tegen overmatig zweten.