Theedegustatie kruidenthee Noen Thee November 04 2017

Info theedegustatie

- Thema theedegustatie : kruidenthee : verrassend divers, lekker en gezond.

- Tijdens deze theedegustatie proeft u 11 soorten thee en krijgt heel wat interessante theeuitleg van Monique.

 

Praktische informatie theedegustatie

- Wanneer : voorlopig nog geen nieuwe sessie gepland. 

- Deelname is kostenloos.

- Waar : in de Linthoutstraat 31, 1785 Merchtem, Vlaams-Brabant, België.

- Inschrijven is verplicht (maximum 20 plaatsen).


 

Wat proeven we tijdens de theedegustatie ?

1 4Kruidenmix Deze kruidenblend bestaat uit venkelzaad, netelblad, anijszaad en karwij. De infusie heeft een frisse, pittige smaak en is in het bijzonder geschikt om te drinken na de maaltijd ter bevordering van de spijsvertering. Ook uitermate geschikt tijdens de borstvoeding.
2 Griekse bergthee.  Griekenland. Dit Griekse bergkruid of Sideritis scardica is de nationale kruidendrank van Griekenland. Het wordt geteeld op een klein landbouwbedrijf aan de voet van de bekende Griekse berg Olympus. De stengels met blaadjes worden met de hand geplukt.  De smaak is heel bijzonder en zacht met een aroma van honing. Lekker om zomaar te drinken, s'avonds maar ook bij bepaalde maaltijden. 
3 Rooibos-Citroengras Gember. Zuid-Afrika. Het resultaat is een groenere kleur en een zachtere, kruidigere smaak dan de traditionele rode rooibos. Zowel groene als rode rooibos is rijk aan antioxidanten, arm aan tannine en bevat geen cafeïne.
4 Rooibos Orange. Zuid-Afrika. Deze infusie bestaat uit biologische rooibos en sinaasappelschil en natuurlijk aroma. De infusie heeft een zachte, fruitige smaak met een frisse toets van citrus. Deze rooibosblend kan ook koud gedronken worden. 
5 Kamille.  Egypte. Deze kruideninfusie bevat mooie, hele kamillebloemetjes uit Egypte. Het is een ideale drank als afsluiter van de maaltijd of om te ontspannen. De smaak is bijzonder zacht.
6 Vervaine.  Egypte. Ook wel ijzerhard, ijzerkruid of citroenverbena genoemd.  Volle en frisse smaak.  Vervaine verbetert de stemming, helpt bij depressie en artrose, zorgt voor herstel na ziekte en verbetert de spijsvertering.
7 Citroengras-Linde. Egypte en Spanje. Deze kruidenblend bestaat uit fris citroengras, lindebloesem, pepermunt, bloesems van korenbloem, saffloer en tagetes
8 Citroengras-Gember. Egypte en Spanje Deze biologische kruidenblend bestaat uit fris citroengras, pittige gember en een vleugje zoethout. Het geheel is een heerlijk verwarmende drank met citrustoetsen en zoete afdronk.
9 Rode Bes & Hibiscus Deze blend bestaat uit hibiscusbloesem, vlierbes, rozijnen, rozenbottel en vlierbloesem. De smaak is een mooi evenwicht tussen zoet en zuur. De dieprode kleur en het aroma van verse veen- en bosbessen maken deze fruitige infusie geschikt om zowel warm als koud te drinken.
10 Munt Koriander Citrus Blend.  Marocco. De Morokkaanse Nana munt vormt de basis, aangevuld met korianderzaad, citroengras, kaneel en andere verwarmende specerijen.  Ook geschikt als Detox.
11 Pepermunt. Egypte. Deze biologische pepermunt heeft een frisse, maar zachte smaak en is ideaal als afsluiter van een uitgebreide maaltijd. Het bevat geen cafeïne. 

Tijdens de theedegustatie

- Degustatie van 11 soorten thee in 1 u 45

- U krijgt tijdens de theedegustatie van Monique alle nuttige informatie op een boeiende manier.  U leert veel bij dag u praktisch in het dagelijkse leven kan gebruiken.  Stel gerust vragen.

- Gezellige bijeenkomst, de mensen geraken vlug aan het "babbelen".

- Kleinschalige theedegustatie, maximum 20 inschrijvingen.

Theedegustatie kruidenthee - Vlaams-Brabant, België.