Theedegustatie Noen Thee - 11 februari 2018 January 01 2017

 - Wanneer : van 14 u 30 tot 16u30, zondag 11 februari 2018U kan de volledige sessie bijwonen, of slechts een deel. Inschrijven is verplicht.  Deelname is kostenloos.

- Waar : in de Linthoutstraat 31, 1785 Merchtem.

Thema : kruidenthee : verrassend divers, lekker en gezond.

 

 
1 4Kruidenmix Deze kruidenblend bestaat uit venkelzaad, netelblad, anijszaad en karwij. De infusie heeft een frisse, pittige smaak en is in het bijzonder geschikt om te drinken na de maaltijd ter bevordering van de spijsvertering. Ook uitermate geschikt tijdens de borstvoeding.
2 Griekse bergthee.  Griekenland. Dit Griekse bergkruid of Sideritis scardica is de nationale kruidendrank van Griekenland. Het wordt geteeld op een klein landbouwbedrijf aan de voet van de bekende Griekse berg Olympus. De stengels met blaadjes worden met de hand geplukt.  De smaak is heel bijzonder en zacht met een aroma van honing. Lekker om zomaar te drinken, s'avonds maar ook bij bepaalde maaltijden. 
3a Rooibos-Citroengras Gember. Zuid-Afrika. Het resultaat is een groenere kleur en een zachtere, kruidigere smaak dan de traditionele rode rooibos. Zowel groene als rode rooibos is rijk aan antioxidanten, arm aan tannine en bevat geen cafeïne.
3b Rooibos Orange. Zuid-Afrika. Deze infusie bestaat uit biologische rooibos en sinaasappelschil en natuurlijk aroma. De infusie heeft een zachte, fruitige smaak met een frisse toets van citrus. Deze rooibosblend kan ook koud gedronken worden. 
4 Citroengras-Linde. Egypte en Spanje Deze kruidenblend bestaat uit fris citroengras, lindebloesem, pepermunt, bloesems van korenbloem, saffloer en tagetes. Het geheel is een verfrissende drank met citrustoetsen, die ons doet dromen van de zomer.  De bloemenblaadjes zorgen voor de aangename kleur. Deze infusie is cafeïnevrij en geschikt voor elk moment van de dag.
5 Kamille.  Egypte. Deze kruideninfusie bevat mooie, hele kamillebloemetjes uit Egypte. Het is een ideale drank als afsluiter van de maaltijd of om te ontspannen. De smaak is bijzonder zacht.
6 Vervaine.  Egypte. Ook wel ijzerhard, ijzerkruid of citroenverbena genoemd.  Volle en frisse smaak.  Vervaine verbetert de stemming, helpt bij depressie en artrose, zorgt voor herstel na ziekte en verbetert de spijsvertering.
7 Rode Bes & Hibiscus Deze blend bestaat uit hibiscusbloesem, vlierbes, rozijnen, rozenbottel en vlierbloesem. De smaak is een mooi evenwicht tussen zoet en zuur. De dieprode kleur en het aroma van verse veen- en bosbessen maken deze fruitige infusie geschikt om zowel warm als koud te drinken.
8 Pepermunt. Egypte. Deze biologische pepermunt heeft een frisse, maar zachte smaak en is ideaal als afsluiter van een uitgebreide maaltijd. Het bevat geen cafeïne.