7 redenen om te kiezen voor losse thee August 28 2013

  1. Het oog wil ook wat. Losse kwaliteitsthee bestaat uit uniforme, mooi gevormde blaadjes afkomstig van de nog ongeopende knoppen en de twee eerste blaadjes. Het is een artisanaal product afkomstig van kleinschalige plantages waar de invloed van ‘terroir’ voorop staat.
  2. Versheid ten top. Net zoals bij wijn, wordt het oogstjaar transparant weergegeven op het etiket. De versheid wordt gegarandeerd door de gesealde en hersluitbare stazakjes zodat contact met licht, lucht en vocht zoveel mogelijk vermeden wordt.
  3. Smaken die nooit vervelen. Losse thee is iedere keer net iets anders. Elke origine en elke oogst hebben hun typische vorm, geur, kleur, smaak en aroma. Diversiteit maakt boeiend.
  4. Je eigen ritueel. Thee is zoveel meer dan het drinken ervan alleen. Het bereiden vraagt een aantal weloverwogen stappen. Je beleeft het met al je zintuigen en ontwikkelt een eigen ritueel. Zen, toch?
  5. Pimp je maaltijden. Losse thee is een ware delicatesse en een op-en-top gastronomisch product. Je drinkt het bij, na of tussen de maaltijden. De beste theeën zijn ontzettend verfijnd en complex in smaak. Daarom dat thee ook prima dienst doet als specerij in gerechten en zorgt voor een extra dimensie.
  6. Zoveel gezonder. Onderzoek* wees uit dat premium groene thee tot 100 keer meer EGCG bevat dan klassieke builtjes (EGCG is de meest gezondheidsbevorderende substantie in groene thee). Dit heeft te maken met de kwaliteit van het blad, het productieproces en de verpakking. Quality matters!
  7. Reken maar. Losse thee van kleine producties bevindt zich in een marktsegment dat zich niet richt op export en waar betaald wordt voor kwaliteit. Weet ook dat deze thee minstens tweemaal overgoten kan worden, wat de prijs per consumptie halveert. 10 liter thee per zakje van 50 g, reken maar eens uit

* http://www.ars.usda.gov/SP2UserFiles/Place/12354500/Data/Flav/Flav3-1.pdf 

losse thee noen thee