Hoe een goede matcha thee zetten ?

Hoe goede matcha thee zetten
Matcha: het summum van groene thee !

Meer nog het is het fijnst mogelijk poeder van de first flush thee botjes.

Een drank die je een boost geeft en je tegelijkertijd de nodige rust bezorgt.  Zo'n drank vereist kunst bij het zetten.

Wat heb je nodig?

Matcha thee poeder, een maatbekertje, zuiver water, een borsteltje, een stenen matcha kop.

Beschik je over een bambook lepeltje dan is dat ook mooi meegenomen.

Hoe wordt het gemaakt?

Warmen, afmeten en tot schuim roeren (zoals bij Sabayon).  Eventueel mag het ook warme melk of rijstmelk zijn: voor de overheerlijke machta laté.

Hieronder vind je onze werkwijze:

Hoeveelheden : (1 persoon – klein degustatiekopje)

  • water : 40 ml (gebruik maatbekertje).  Opmerking : zeer zuiver water is gewenst
  • 0,5 gram matcha thee (1 bamboe matcha lepel gevuld, of een halve koffielepel gladgestreken)

Wil je meer een drinkkopje, hoeveelheden verdubbelen :

  • water : 80 ml 
  • 1 gram matcha thee (2 bamboe matcha lepels gevuld, of een koffielepel gladgestreken)

Tot schuim kloppen In de matcha kom:

  1.  De 40 cl water op 85 graden C° (gewarmd tot 85°, alternatief eerst 100° en dan afkoelen tot 85°)
  2. matcha en het water toevoegen.
  3. Krachtig roeren (kloppen) tot het schuim verschijnt en alle matcha thee is opgelost.
  4. Meteen serveren : zowel lekker bij normale temperatuur als wat afgekoeld.

Geniet ervan!

Nog matcha thee nodig? Vind hem hier: https://www.noenthee.be/collections/thee/products/matcha